[?]: Lauer PCS 090 upload

Прочие SCADA: iFix, InTouch, Citect, ...
Post Reply
engineer66
Posts: 16
Joined: Tue Apr 17, 2007 8:59 pm
Location: Egypt

[?]: Lauer PCS 090 upload

Post by engineer66 » Tue Apr 17, 2007 9:11 pm

I have an operator panel model PCS 090 version PG 090.208.d
I have two versions from PCSPRO one under dos and other V 7.3
I created the PC 733 cable as instructed in Lauer Manual put I have two error message come when I try to read back from the device first communication error com1 not responding other was PG 090.208 incorrect version number.
does any one knows how to upload program from the panel to pc or have other software of sequence to do that.
thanks

engineer66
Posts: 16
Joined: Tue Apr 17, 2007 8:59 pm
Location: Egypt

PCS version required

Post by engineer66 » Thu Apr 19, 2007 1:38 pm

I have knew that I need software version PCS 6.2 under dos , can anyone help me and send this software to me or give me a link to download it.
thanks

dekor
Posts: 114
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Details

Post by dekor » Fri Jun 29, 2007 6:29 pm

Can you describe more detailed your problem?
Your DOS version is licensed or DEMO?
Wait for answers.

hbphitesh
Posts: 3
Joined: Fri Apr 13, 2007 6:21 am
Location: India

Post by hbphitesh » Fri Feb 15, 2008 11:19 am

HI engineer66,

This is common problem with lauer softwares.
I have all the three versions 6.2,7.X and 8.1 with me.
to connect 090 hmi i am using 6.2V.
Previously i had same communication problem because i had installed this software on WINXP. I also tried this on Windows 98 but result is same.

Then i installed the V6.2 on dos worked fine.

If you have to use this on winXp then you have to install KITHARA DOS ENABLER on your winXP PC. This will give your dos Softwares direct access to PC hardwares.

Befor two days i done all this exercise.

And I used Demo Version of Kithara Dos enabler.
If you find full version of same then please pass the same to me.
Bye
Regards,

expert2010
Posts: 10
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:34 am

[?]: Lauer PCS 095

Post by expert2010 » Thu Mar 31, 2011 10:04 am

Hi,
Need support on PCS 095, have installed the software PCSProWin and trying to upload the program from HMI to PC but not successful.
Using the Serial (RS232 cable), do we have to set some special key combination to upload the program.

can anybody help ??

Front_Line
Posts: 33
Joined: Sat Sep 16, 2006 9:04 am
Location: Russia

Re: Lauer PCS 095

Post by Front_Line » Thu Mar 31, 2011 4:22 pm

Maybe this will help you?
http://plcforum.uz.ua//P ... ojekte.pdf

Try using PCSPRO 6.2 for DOS (very good DOS 6.22) and cable PCS 733. I'm okay with the panel PCS900 all downloaded and uploaded.
With Windows installed firmware in PCS812, using in Windows XP the DOS emulator Kithara.
Sorry for bad English.

expert2010
Posts: 10
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:34 am

Re: Lauer PCS 095

Post by expert2010 » Sat Apr 02, 2011 5:38 am

Thanks for ur reply ..i used the software PcsPro 6.2 with serial cable .. but could not do the Readback as i get an error message "device connected but version mismatch" .. so may be i have to use some other software Still looking for that ??

Front_Line
Posts: 33
Joined: Sat Sep 16, 2006 9:04 am
Location: Russia

Re: [?]: Lauer PCS 095

Post by Front_Line » Wed Apr 06, 2011 5:40 pm

If a few seconds to hold down the "HLP" You can see the version of the program using the arrows up / down, driver version, etc. (at least in PCS900) In the initial window PCS Pro try selecting your version (095 or 095.2), your PLC, and your communication driver. Good luck.

expert2010
Posts: 10
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:34 am

Re: [?]: Lauer PCS 095

Post by expert2010 » Tue Apr 19, 2011 7:08 am

Hi !

I tried as suggested i see following information :

PCS 095

PG095 506.8

DAT PTCUT.PCS
PG095202
PCSPR03.0

DRV PTCUT2.DRV
LTR.DRV
PG090200
DG0901012

When I try to do a Readback i get following message

"connected up apparatus replies with non identifiable version number"

hope i will get some help on this

thanks

expert2010
Posts: 10
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:34 am

Re: [?]: Lauer PCS 095

Post by expert2010 » Mon Apr 25, 2011 8:33 am

Any one have any idea ??

dekor
Posts: 114
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: Lauer PCS 095

Post by dekor » Tue Apr 26, 2011 8:23 am

Hi,
I think that you not select the right panel on your project.
I think there is a mismatch between 095 and 090 panel.
Try to select on a new project the right type of panel. Then upload.

Good luck.

alinekoo
Posts: 9
Joined: Wed Jan 09, 2013 10:01 am

Re: [?]: Lauer PCS 090 upload

Post by alinekoo » Mon Jun 10, 2013 3:05 pm

Dear User
i have LAUER PCS090 (topline mini) with Bios version PG090 206.D .
Now i want to Upload File from that HMI by:

1- PCSPRO Win V8.1 :when i want to upload the below error a cured
PCS returns incorrect version number 'PG090 V206.D'

2- PCSPRO V5.8: when i want to upload the below error a cured
PCS doesn't reply!
Please check connection to COM1

(of curse i set the Transfer interfaces to COM1)

now who know what is wrong that i cannot upload? (oo)
A.nekoonam@gmail.com

dekor
Posts: 114
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: Lauer PCS 090 upload

Post by dekor » Tue Jul 02, 2013 10:43 pm

Hi,
do you check your operating system environment?
Please note that the old version of programing soft is working on DOS enviroment.
If you cannot use Kithara DOS Enabler, try to use a free soft very useful called DOSBox.
Personal I used for other old soft and it was perfect.
Related to error message:
1. Have you choose the right cable for that panel? must be PCS 733 cable (diagram can be found on manual).
2. Have you select the right position of switches?
Any way try to download the programing software from next link:
http://www.vanegmond.nl/fileserver/Laue ... plays/PCS/
and you may find manuals on next address:
http://www.vanegmond.nl/fileserver/Laue ... 0en%20PCS/
DOSBox can be free downloaded at next address:
http://www.softpedia.com/get/Programmin ... able.shtml

Khitara is not working on W7, Vista, or 64 bit.
If you consider that Kithara is ok for you, check next link:
http://www.vanegmond.nl/fileserver/Laue ... 20Kithara/

I wish you success !

dekor.

milhaushk
Posts: 9
Joined: Sun Sep 07, 2014 3:51 pm

Re: [?]: Lauer PCS 090 upload

Post by milhaushk » Thu Aug 30, 2018 1:20 pm

Hi All
i have same problem. You solved this problem?
i have PC with winXP and have VirtualBox with MS DOS 6.2 and PCSPRO 6.2 . When i nead connect then pcs pro write me : Connected up apparatus replies with non identifiable version number!
Panel is PCS 090 , PG 090.203.9 Cable for programing PCS 733 .
Please Help ME (sos)

tupac691004
Posts: 1
Joined: Sat Jun 17, 2023 7:13 am

Re: [?]: Lauer PCS 095

Post by tupac691004 » Sat Jun 17, 2023 7:18 am

pcs900 pcspro6.2 MSDOS

When I try to do a Readback i get following message

"connected up apparatus replies with non identifiable version number"

hope i will get some help on this

TOREK513
Posts: 1
Joined: Thu Feb 04, 2021 7:58 am

Lauer PCS 090 PG 090 205.B software

Post by TOREK513 » Wed Oct 11, 2023 9:17 am

Hello, dear forum members
I have a divice HMI Lauer PC090 version PG 090 205.B. I need help finding a program to download from HMI. I searched most of the topics here and did not find the version I was interested in, namely PCSPRO v6.0 or lower, maybe even v2.0. I have version 8.1, but it won't connect.
I would like to ask for help in searching, maybe someone has such a program and can share it.
Thank you in advance.

patxiu
Posts: 4
Joined: Tue Dec 23, 2014 8:46 am

Re: [?]: Lauer PCS 090 upload

Post by patxiu » Sun Dec 31, 2023 8:56 am

Hello,
About a PCS900 .202.2 to make a backup in DOS with COM1:
someone can tell me:
how to put the switches 01-10?
which version of PCSPRO to use?
where can I find it?

Thank you very much

Post Reply