Siemens Tecnomatix

Questions about Siemens & Analog Siemens hardware.
Software & hardware exchanger
Post Reply
fluke
Posts: 2
Joined: Sat Apr 11, 2009 8:02 pm
Location: Turkey

Siemens Tecnomatix

Post by fluke » Thu Aug 06, 2009 12:50 pm

Hello All

I install to my computer Siemens Tecnomatix 8.2 Plant Similation Software.
But I tried execute Proses designer and Process Simulate and I see Login and Password Screen?
What is the Login And Pass?
How to work Software?

Please Help Me.
Regards.
Cordially.

Siemens Tecnomatix 9
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2153292

mr_songchai
Posts: 1
Joined: Mon May 03, 2010 8:55 am

Re: Siemens Tecnomatix

Post by mr_songchai » Mon May 03, 2010 9:11 am

Hi fluke

Hope you're still visiting this topic

Do you want to use Plant Simulation or Process Designer ?
I believe that you have a DVD installation of Tecnomatix 8.2, there are both Plant Simulation & Tecnomatix (Process Designer & Process Simulate) inside that DVD
You might installed the Tecnomatix option not the Plant Simulation
If you installed Plant Simulation, there should be a Plant Simulation shortcut and there will be no login page

But if you want to use Process Designer, it require Oracle database and setup correctly before installing Tecnomatix (not Plant Simulation)

Hope this help
Songchai

CoMod
Site Admin
Posts: 3563
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Siemens Tecnomatix

Post by CoMod » Mon May 03, 2010 9:31 am

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2153292
Russian wrote:Мне удалось настроить и запустить Process Designer и Process Simulate из этого дистрибутива.
Process Simulate Teamcenter Edition не настраивал, т.к. нет Teamcenter.
Все можно настроить на одной машине, я ставил на Windows XP.
Засада заключается в том, что база данных под Tecnomatix eM-Server создается с помощью набора скриптов (так написано в документации). Однако, я этих скриптов в дистрибутиве не нашел. Поэтому пришлось делать наполовину вручную, ориентируясь по документации и по тем скриптам, что все же были в комплекте (половина их из них работала, но все равно пришлось местами править, такое ощущение, что они просто перекочевали из 8.2, а новые из дистрибутива исчезли).
Сначала ставился Oracle 10g сервер и клиент, создавалась стандартная база и пользователи, потом вручную создавались табличные пространства (описание есть в доках Tecnomatix), накатывалось несколько скриптов
metametro.sql
initQ.sql
seed.sql (не уверен, что этот нужен)
initDB.bat
Далее в AdminConsole залогиниться DBA-юзером и запустить Create Oracle Account
Не забыть до этого настроить коннект этой консоли к серверу, в принципе, инсталлятор это делает, но если переменные окружения не заданы или заданы неверно, то он может и неверно сконфигурить. Поэтому сперва проверить.
Если все получилось, то в AdminConsole
eMServer Administration > Association > Use Working Schema
Теперь, по идее, все должно работать. Можно логиниться администратором в консоли и создавать юзеров и проекты.
Логин: administrator
Поле логина чувствительно к регистру, все буквы должны быть строчными.
Пароля нет, оставить поле пустым.
Это описание, скорее, только набросок, но, надеюсь, оно даст мотивацию пытливым умам
http://www.online-translator.com/Defaul ... rmtlang=en
Translated by Promt wrote:I managed to adjust and start Process Designer and Process Simulate from this distribution kit.
Process Simulate Teamcenter Edition did not adjust, since is not present Teamcenter.
All can be adjusted by one car, I put on Windows XP.
The ambush consists that the database under Tecnomatix eM-Server is created by means of a set of scripts (so it is written to documentation). However, I have not found these scripts in the distribution kit. Therefore it was necessary to do half manually, being guided under the documentation and on those scripts that nevertheless were in the complete set (their half from them worked, but places, such sensation all the same was necessary to correct that they have simply removed from 8.2, and new from the distribution kit have disappeared).
At first the server and the client was put Oracle 10g, the standard base and users was created, tabular spaces (the description is in docks Tecnomatix) then were manually created, some scripts were rolled
metametro.sql
initQ.sql
seed.sql (It is not assured that this is necessary)
initDB.bat
Further in AdminConsole залогиниться the DBA-user and to start Create Oracle Account
Not to forget to adjust before a connection of this console to a server, basically, инсталлятор it does, but if variable environments are not set or set incorrectly it can and it is incorrect сконфигурить. Therefore at first to check up.
If all has turned out, in AdminConsole
eMServer Administration> Association> Use Working Schema
Now, on idea, all should work. It is possible логиниться the manager in the console and to create users and projects.
Login: administrator
Login field sensitively to the register, all letters should be lower case.
The password is not present, to leave a field empty.
This description, more likely, only a sketch, but, I hope, it will give motivation to inquisitive minds

human75
Posts: 1
Joined: Mon Feb 14, 2011 6:41 pm

Re: Siemens Tecnomatix

Post by human75 » Mon Feb 14, 2011 6:59 pm

Hello guys

I have same problem like fluke, I installed tecno9, oracle 10g on win7, but I have problem set up all that to work, Im not IT specialist, just student of productivity. Help from CoMod its bit confusing for me. Could you, anyone of you, give me some dummy instruction for success in this problem? thanx in advance, and free beers for are waiting for you in my village :D

clowtiagge
Posts: 2
Joined: Fri Feb 25, 2011 2:53 am

Re: Siemens Tecnomatix

Post by clowtiagge » Mon Feb 28, 2011 1:11 am

anyone please provide detailed instructions how to install tecnomatix 9.0 on windows xp / 7

Post Reply