[?]: SIMATIC WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL

ProTool, WinCC flexible, WinCC, PP/OP/TP/TD/MP
Post Reply
spike_gsi
Posts: 2
Joined: Mon Dec 30, 2019 7:01 pm

[?]: SIMATIC WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL

Post by spike_gsi » Mon Dec 30, 2019 7:41 pm

Hi!
I have a S7-1200 PLC with TIA PORTAL V15.1
I installed Simatic WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL to use it as HMI.
I have 400 PowerTags aprox, so a 512 PT license would be fine.

HMI WinCC works fine, communicates with PLC, shows values, and so on; but I get a pop-up window very often with the following message in it:

¡License key not available!
WinCC Logging for Runtime Advanced


I must have done something wrong in the keys installation.
Could anyone please help redirecting me to the right procedure for this software and key installation ?

Thank you very much for your help.
Regards,
Spike_gsi

CoMod
Site Admin
Posts: 3634
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: [?]: SIMATIC WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL

Post by CoMod » Mon Dec 30, 2019 8:25 pm

I have 400 PowerTags aprox, so a 512 PT license would be fine.
key for WinCC Runtime Professional< (no) > WinCC Runtime Advanced
see Help

spike_gsi
Posts: 2
Joined: Mon Dec 30, 2019 7:01 pm

Re: [?]: SIMATIC WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL

Post by spike_gsi » Mon Dec 30, 2019 8:52 pm

Thanks very much for your fast answer.
So i have to download this SW:

http://www.plcforum.uz.ua/viewtopic.php ... nal#p87058

And then See the 'help' downloaded with those files,
and install 'key for WinCC Runtime Professional'
Am I right?

Thank you very much
Regards,
Spike_gsi

CoMod
Site Admin
Posts: 3634
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: [?]: SIMATIC WinCC Runtime Advanced V15.1 in TIA PORTAL

Post by CoMod » Mon Dec 30, 2019 9:04 pm

SIFLWCLORT9999 WinCC Logging for RT Advanced

https://support.industry.siemens.com/cs ... t/74796111
(sfaq) What information is available about licenses for WinCC (TIA Portal)?

Post Reply