Simatic net for C++

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
cacapone
Posts: 12
Joined: Fri Jul 09, 2010 2:35 pm

Simatic net for C++

Post by cacapone » Mon Sep 02, 2019 4:42 pm

Hi here,


I'm looking for a S7 driver can be use in C++.
There is the fantastic Snap7 but it need to activate Get and Put. Whatever, i'm not sure about password communication.

does simatic .net can be use with external app ?
there is a api to comunicate with S7-1200 / S7-1500 without Get/Put option and with read password ?

CoMod
Site Admin
Posts: 3549
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Simatic net for C++

Post by CoMod » Mon Sep 02, 2019 4:51 pm

Rogue Engineering-Station attacks on S7Simatic PLCs

Code: Select all

https://i.blackhat.com/USA-19/Thursday/us-19-Bitan-Rogue7-Rogue-Engineering-Station-Attacks-On-S7-Simatic-PLCs-wp.pdf
https://i.blackhat.com/USA-19/Thursday/ ... LCs-wp.pdf

cacapone
Posts: 12
Joined: Fri Jul 09, 2010 2:35 pm

Re: Simatic net for C++

Post by cacapone » Mon Sep 02, 2019 5:15 pm

interresting pdf,

i only need to read/write plc value and use a friendly tool to do that. (don't ready to make my own S7 com)

if we have a S7-1500 plc, siemens give only wincc adv/pro to control the process ? can we use simatic .net to do my own tool ?


Edit: isn't for a pro dev. it more for personnal use

CoMod
Site Admin
Posts: 3549
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Simatic net for C++

Post by CoMod » Mon Sep 02, 2019 5:37 pm

https://www.mhj-tools.com/comdrvs7/ for S7-300/400/1200/1500/Logo
Put/Get setting (see 7:28)
and know Password and notsymbolic addressable DB* is required always


*Read and write data blocks (addresses). This is only possible if the data block not created with the option "only via symbolic addressable"

cacapone
Posts: 12
Joined: Fri Jul 09, 2010 2:35 pm

Re: Simatic net for C++

Post by cacapone » Mon Sep 02, 2019 6:40 pm

only unlock pcu / get-put activated / not optimised data can communicate :/

I am surprised that there is no solution to make are own HMI.
i can't use simatic net do to it?

waynejonstone
Posts: 1
Joined: Thu Apr 18, 2013 9:53 am

Re: Simatic net for C++

Post by waynejonstone » Thu Sep 05, 2019 9:54 am


Post Reply