Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
axios
Posts: 12
Joined: Tue Jun 12, 2018 6:29 pm

Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by axios » Mon Apr 08, 2019 1:32 pm

Is keeping Step7 on a laptop in parallel to Tia 15 worth it?
I would like to have a laptop for "all" situations, be it my company or some other.
Are there still projects that must not be opened with TIA but with Step7 instead?

CoMod
Site Admin
Posts: 3559
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by CoMod » Mon Apr 08, 2019 4:46 pm

Install first Step 7 v5.6 and WinCC Flexible
Install TIA Portal

Umencho
Posts: 497
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:28 pm
Location: Europe

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by Umencho » Tue Jul 16, 2019 8:09 pm

Yes, unfortunately :shock: there are many cases where need both. Even not one TIA version only! At least from my point if view.

CoMod
Site Admin
Posts: 3559
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

today I saw V15.1 crash

Post by CoMod » Tue Jul 16, 2019 9:12 pm

today I saw V15.1 crash in Hardware Config setup (boom) (h)
Image

not in case
https://support.industry.siemens.com/cs ... /109768712

Update 3 planned for August

Umencho
Posts: 497
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:28 pm
Location: Europe

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by Umencho » Wed Jul 17, 2019 8:21 pm

Keep the topic alive - Does someone try TIA 15.1 and TIA 15 on one computer?

xflash
Posts: 120
Joined: Sat May 21, 2011 3:28 am

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by xflash » Thu Jul 18, 2019 10:09 am

Umencho wrote:
Wed Jul 17, 2019 8:21 pm
Keep the topic alive - Does someone try TIA 15.1 and TIA 15 on one computer?
I am using TIA V13, TIA V15, TIA V15.1 as well as step7 5.6 in parallel at one same real computer and many VMs.

TIA V14 is not supporting .NET framework 4.7.

Umencho
Posts: 497
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:28 pm
Location: Europe

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by Umencho » Thu Jul 18, 2019 8:03 pm

No, not using virtual machines.
TIA14, TIA 15, tIA 15.1 on the same machine? :shock: Do you try it?
I didn't check about framework version. :o

xflash
Posts: 120
Joined: Sat May 21, 2011 3:28 am

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by xflash » Fri Jul 19, 2019 6:43 am

Umencho wrote:
Thu Jul 18, 2019 8:03 pm
No, not using virtual machines.
TIA14, TIA 15, tIA 15.1 on the same machine? :shock: Do you try it?
I didn't check about framework version. :o
yes, TIA V13, V15,V15_1 and Step7 5.6 Pro in one real machine. For V15 I installed wincc professional, others I install wincc advanced for Panel and RTs.

For VMs, mostly, I installed TIA V13 , V15_1 and Step7 5.6 in many VMs. Of course, you cannot install two wincc professional at a same os.

cacapone
Posts: 12
Joined: Fri Jul 09, 2010 2:35 pm

Re: Is it beneficial to keep a laptop having TIA Portal 15 and Step7 installed in parallel?

Post by cacapone » Mon Sep 02, 2019 4:26 pm

Umencho wrote:
Thu Jul 18, 2019 8:03 pm
No, not using virtual machines.
TIA14, TIA 15, tIA 15.1 on the same machine? :shock: Do you try it?
I didn't check about framework version. :o
I have 14 V15 and V15_1 in my laptop.
i use the correct version to don't update customer PLC. (sometime customer don't have last version)
in any case if we need to upload program from a unknow plc we need to have the same version/option from the existing plc.

Post Reply