[?]: Unlock S7-400 password level 3

Utilites for Simatic Automation
Post Reply
consol
Posts: 6
Joined: Thu Jun 26, 2008 8:27 am
Location: Europe

[?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by consol » Fri Nov 02, 2012 8:15 pm

Hi,
I have S7400 CPU that is password protected (level 3).
My client has forgotten the password.
I am running KeyS7 at moment but will take a long time.

I have the original program files.
Is it possible to get the password from these files?

Thanks,

CoMod
Site Admin
Posts: 3408
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by CoMod » Fri Nov 02, 2012 8:42 pm

S7-400 with/out Memory Card (Flash or RAM) ?

hafroe
Posts: 3
Joined: Mon Aug 30, 2010 7:20 am

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by hafroe » Sun Nov 11, 2012 8:39 am

a machine supplier never forgets his password, i think there is another reason that you dont receive the password from them.

dekor
Posts: 109
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by dekor » Sun Nov 11, 2012 11:56 pm

Hello to all,
I have a new machine with CPU 417 with RAM card.
For the CPU is protected with password.
I meet the programmer guy, and he said that is possible to monitor a value on PLC without enetering the password .... ?
I dont have the program stored off line in my computer.
Do you agree with the programmer?
If I use the tool to reveal the password, it will be visibile my access, even if I dont modify the program?
I intend to monitor an analog value.
The programmer said that he protect the program in order to have a standard machine in all factories, as long the contract ask.
On his factory he show me that he access the CPU, but I think this was possible because he had the program allready on his computer.

OK. I need just to monitor an analog value, for debug, not to modify something.
Do you think it oh possibile without entering rigth password ?
Shoold I use the utility to reveal password?

Best regards,
dekor.

dekor
Posts: 109
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by dekor » Mon Nov 12, 2012 12:34 pm

Hi to all,

I found the answer: is is possible.
This are the steps:
1. search for accessible nodes
2. select desired CPU
3. display blocks
4. Click on menu bar: PLC, Monitor / Modify Variables
5. Type on table the adresses necesary to be monitored
6. Select desired format
7. Monitor.

dekor.

habibian
Posts: 1
Joined: Thu Nov 15, 2012 10:19 pm

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by habibian » Thu Nov 15, 2012 10:25 pm

your plc have mmc card?
i can open password.

CwcPLC
Posts: 2
Joined: Wed Mar 01, 2017 7:38 am

Re: [?]: Unlock S7-400 password level 3

Post by CwcPLC » Wed Mar 01, 2017 8:27 am

Hello the S7-400 on the Flash CARDS on the computer while reading the card need to drive, is there any way to read password?
thank you

Post Reply