plcforum.uz.ua

International PLC Forum
It is currently Tue Oct 23, 2018 5:08 am

All times are UTC + 3 hours


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Sep 26, 2018 12:57 pm 

Joined: Tue Sep 18, 2018 10:41 am
Posts: 6
Здравствуйте.
Получил от заказчика исходник проекта на TIA Portal V14. Изучаю вопрос о возможности править программу.
При попытке выполнить симуляцию проекта получаю ошибку:
Quote:
Know-how protected blocks cannot be loaded in a simulation

При попытке просто открыть блок получаю ошибку:
Quote:
The block "XXX" cannot be processed because the know-how protection was set up with a version of the TIA Portal that is older than V13 SP1. Use V13 SP1 of the TIA Portal to remove the know-how protection and the reset it to process the vlock in the current version

Вопрос. Смогу ли я в данном случае подключиться к контроллеру и делать правки Online? Разрешит ли мне это ПО?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 26, 2018 5:21 pm 
Site Admin

Joined: Thu Feb 16, 2006 6:25 pm
Posts: 3360
Location: Russia
для какого процессора программа ?
viewtopic.php?f=31&t=18068
Quote:
add pass TIA Portal Step7 (S300/S400)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 27, 2018 9:09 am 

Joined: Tue Sep 18, 2018 10:41 am
Posts: 6
S7-1500 (1513-1 PN)
Quote:
для какого процессора программа ?
viewtopic.php?f=31&t=18068


У меня нет необходимости редактировать защищенный блок.


Last edited by Al4nse on Thu Sep 27, 2018 10:52 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 27, 2018 9:58 am 
Site Admin

Joined: Thu Feb 16, 2006 6:25 pm
Posts: 3360
Location: Russia
Al4nse wrote:
S7-1500
У меня нет необходимости редактировать защищенный блок.
если автор блока озаботился бы поставить Галочку перед компиляцией...
(sfaq) Why is it not possible to simulate know-how-protected blocks with S7-PLCSIM Advanced?
https://support.industry.siemens.com/cs/document/109754928/why-is-it-not-possible-to-simulate-know-how-protected-blocks-with-s7-plcsim-advanced-?dti=0&dl=en&lc=ru-RU
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 27, 2018 10:57 am 

Joined: Tue Sep 18, 2018 10:41 am
Posts: 6
CoMod wrote:
если автор блока озаботился бы поставить Галочку перед компиляцией...

а если без симуляции? я смогу подключиться к контроллеру и делать правки онлайн? TIA Portal разрешит мне это?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 27, 2018 7:28 pm 
Site Admin

Joined: Thu Feb 16, 2006 6:25 pm
Posts: 3360
Location: Russia
без пароля ничего нельзя сделать.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by International PLCforum® Forum Software © PLCforum
Mobile version