plcforum.uz.ua

International PLC Forum
It is currently Mon Nov 20, 2017 7:12 am

All times are UTC + 3 hours


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jul 11, 2017 12:10 pm 

Joined: Fri May 24, 2013 9:01 am
Posts: 6
Hello.

I need your help.

I have the following problem:

Touch panel NT5Z-ST121B-EC and PLC SYSMAC C200HG
Connected to each other by a communication cable on the RS-232 port from the PLC and COM1 side from the side of the panel (Documentation did not find, can badly searched, IMHO Chinese branch.)

On the panel alternately 3 or 4 windows with an error, only the memory area changes:
Communication error 3
Com 1 station 0
IR20 error reading
Controller No answer ...
Check the connection, the setting of the communication parameter

The communication cable was checked.
I checked In the port panel settings: parity, speed, stop bits.
On the PLC side, too, checked, the port settings are the same.
The port communication indicator on the PLC blinks.

What could I miss?
Can one of the two ports fail?

The panel has a second port.
Thought to adjust it and check with it, but while "newbie" in OMRON,
Is there anything to configure (configure) on the PLC side?
Tell me, please.

P.S.

With OMRON previously did not work (Koyo, Siemens, ...)

Image


Image



Всем привет.

Прошу помощи.

Столкнулся с следующей проблемой:
Имеется сенсорная панель NT5Z-ST121B-EC и ПЛК SYSMAC C200HG
Связаны друг с другом кабелем связи по порту RS-232 со стороны PLC и COM1
со стороны панели (Документацию не нашёл, может плохо искал, ИМХО Китайская ветка.)
На панели поочерёдно 3 или 4 окна с ошибкой, меняется только область памяти:
Communication error 3
Com 1 station 0
Read IR20 Error
Controller No Response ...
Check the Wiring, Communication Parameter seting

Кабель связи проверили (прозвонили).
В настройках панели порта проверил: четность, скорость, стоповые биты.
На стороне ПЛК тоже проверил, настройки порта совпадают.
Индикатор связи порта на ПЛК мигает.

Что мог упустить?
Возможен ли выход из строя одно из двух портов?

На панели имеется второй порт.
Мысль настроить его и проверить с ним, но пока "плаваю" в ОМРОНе,
надо ли что-то конфигурировать (настраивать) на стороне ПЛК?
Подскажите, пожалуйста.

З.Ы.

С OMRONом ранее не работал (Koyo, Siemens, ...)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 12, 2017 12:19 pm 

Joined: Fri May 24, 2013 9:01 am
Posts: 6
Проблема решена!
Тему сворачиваю.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by International PLCforum® Forum Software © PLCforum
Mobile version