Step 7 V 5.5 Copy DB

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
yury771
Posts: 10
Joined: Fri Jun 01, 2012 7:04 am

Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by yury771 » Mon May 14, 2018 3:13 pm

Здравствуйте!

Подскажите как в Степ 7 в ДБшке затянуть Актуальные значения (Actual Value) в Инициализационные (Initial Value)?

Заранее спасибо.

boldive
Posts: 21
Joined: Wed Jan 23, 2008 1:22 am
Location: America

Re: Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by boldive » Sat May 19, 2018 5:34 pm

Open DB file => Go to View => Switch from Data View to Declaration View => Place your data in Initial Value field => Save.
All DB editing goes in "Declaration View"

yury771
Posts: 10
Joined: Fri Jun 01, 2012 7:04 am

Re: Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by yury771 » Sun May 20, 2018 8:28 pm

Спасибо за ответ.
Таким образом можно изменять только по одному значению
Хотелось бы скопировать и вставить сразу все значения из DB.

boldive
Posts: 21
Joined: Wed Jan 23, 2008 1:22 am
Location: America

Re: Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by boldive » Wed May 23, 2018 8:29 pm

By hand only :(
Lots of time DB is type of UDT. It means you will need to edit UDT, which is not a good approach.

guess
Posts: 4
Joined: Tue Dec 28, 2010 8:54 pm

Re: Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by guess » Tue Jun 05, 2018 1:20 pm

Hello!

More easy is to create a Source form the DB and to edit/,modify as you wish in the source code stl.

Best regards!

Dfcz
Posts: 631
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Re: Step 7 V 5.5 Copy DB

Post by Dfcz » Fri Jun 15, 2018 2:32 pm

What is easier? Also need handles to work.

Post Reply