[?]: PC Software CPU 1505s/1507s

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
hanjinxing
Posts: 10
Joined: Mon Oct 02, 2017 12:32 am

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by hanjinxing » Sat Feb 16, 2019 2:41 am

Looking forward to using 1500 soft PLC

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Fri May 03, 2019 4:51 pm

¿¿¿ No more news ??? Ufff (h) (h) (h)

Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Sat Sep 28, 2019 10:00 pm

https://down.itsvse.com/item/12486.html

I found this link with a BIOS rom for VMware, but I haven't been able to download it because you need the Alipay app with a chinese bank card setted up.
Is there someone who can help us with this?
Image

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Sep 30, 2019 7:57 am

Help help help please somebody can download it ? (sos) (sos) (sos)

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sat Nov 23, 2019 10:53 am

¿¿¿ No news ??? (h) (h) (h)

Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Wed Dec 11, 2019 3:56 pm

I found a solution for VM BIOS, VMware Workstation core0 RSOD and the SATA AHCI issue, so the paravirtualization can start Windows, but I still have problems with a missing hardware ID so the PLC freezes after a while running and it has to be resetted inside the control panel. I'll share it soon.

The other problem is the Ethernet hardware... the PLC wants the CP 1625, but maybe there's a workaround to make it run with e1000e virtual device (Intel 82574L emulation). Well, I'm trying to solve that too. If someone has a real IPC, that could be helpful in order to get extra data.
Last edited by Longhunter on Wed Dec 11, 2019 8:03 pm, edited 1 time in total.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Wed Dec 11, 2019 4:34 pm

Thanks Lognhunter for your job and advise.
I look forward to the next news with positive results.
Thanks.
Regards.
(clap) (clap) (clap)

Ramomkosta
Posts: 36
Joined: Thu Nov 27, 2014 8:52 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Ramomkosta » Mon Jan 20, 2020 2:18 pm

Hello, I'm have a Ghost image of a real IPC 477D .
Can Help if a post a upload link?

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Jan 20, 2020 2:48 pm

Have you tried to restore on a virtual machine to see if it works then installing PC Software 1500?
Because I did some tests but with negative results.
However if you load it I think it won't hurt.
Thanks.
Regards.

CoMod
Site Admin
Posts: 3621
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by CoMod » Mon Jan 20, 2020 7:11 pm

amarillo wrote:
Tue May 22, 2018 1:11 pm
Is this thread dead?
this PC Software CPU 1505s/1507s is dead (boom) (h)
SIMIT is dead (boom) (h)

TIA Portal and hardware S7-1212/S7-1511 is live (thnx)

lazik
Posts: 12
Joined: Tue Apr 14, 2009 4:11 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by lazik » Mon Jan 20, 2020 9:09 pm

So I assume that you "cannot train on " as well.

I tryed 647 and 847D backups.
Without success.
How to make a proper bios file is a question that explains and opens everything.

Ramomkosta
Posts: 36
Joined: Thu Nov 27, 2014 8:52 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Ramomkosta » Mon Mar 09, 2020 5:40 pm

Tried and no positive results, I think VM changes the registry values of Bios.

Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Tue Mar 24, 2020 4:58 pm

I've come back... real world issues and f*ck*ng coronavirus were keeping me away.

First thing, the VMWare BIOS.

https://mega.nz/#!JKw3ySIA!ucFEqAMQIEIP ... _VmlX5kaiU

With this, at least you can bypass the "Unsupported PC" BSOD.

The second thing you have to do is add these lines to your VMX file.

bios.forceSetupOnce = "FALSE"
bios440.filename = "1507S.ROM"

vvtd.enable = "TRUE"
vhv.enable = "TRUE"
vpmc.enable = "TRUE"
hypervisor.cpuid.v0 = "FALSE"

These options will permit you avoid "core0" BSOD.

The next thing is a bit more troublesome. The PLC kernel requiere you have your SATA device installed in a specific PCI slot, the 17... remember this thing when you create your VM... it cannot be a SAS device, only SATA or the PLC kernel won't start.

In your VMX file must have this line.

sata0.pciSlotNumber = "17"

If not, check what other device appears with that number. In some cases one of the PCI bridges has it.

pciBridge0.pciSlotNumber = "17"
sata0.pciSlotNumber = "37"

Interchange the values and all is ready. Your VM should start without any other issue. I did my test with the PLC 1507 v2.6 in a fresh Windows 7 SP1 x64(English version). I'll try with the 2.7 and I will tell you my impressions.

Thanx for reading "mis chilaquiles" :D

P.D. Ramomkosta, of course your ghost image will help us. It's necessary to check in what PCI slot is the ethernet device. Next time I'll add the correct Phoenix BIOS editor, because only one version works well and won't wreck your BIOS when compiles it. The common version you find in the web doesn't suit this job.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Thu Mar 26, 2020 8:17 am

Hi Longhunter,
thank you very much.
Could you upload virtual machine ?

Thanks advance.

Regards.

(clap) (clap) (clap)

gigi10
Posts: 31
Joined: Fri Aug 10, 2007 1:18 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by gigi10 » Thu Mar 26, 2020 12:32 pm

Hi guys,
can you share instalation V2.6/V2.7?
thanks a lot!

P.S. sorry, already find on Siemens web jungle :)
https://support.industry.siemens.com/cs ... /109478528

gigi10

gigi10
Posts: 31
Joined: Fri Aug 10, 2007 1:18 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by gigi10 » Thu Mar 26, 2020 1:30 pm

Hi Longhunter,

can you share vmx file of you working vmware?

I have no success... Instalation (V2.6 Update2) ok, after boot selection menu displayed, Windows selection ok, but RTM with Windows start booting and hangs in black screen with flashing cursor...

Thakns a lot

gigi10

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Thu Mar 26, 2020 1:55 pm

Result failed : Fatal error occured on core 0 : No suitable memory for 0x0000000000000000000000003000 byte...
Version 2.6

lazik
Posts: 12
Joined: Tue Apr 14, 2009 4:11 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by lazik » Thu Mar 26, 2020 6:36 pm

No BSODs. System starts but on starting imported PC System (2.8) internal error on PC system (index 125).
Tested on Win 7 64bit Pro, Prepared 2 partitions. As PC system 847D PN. S7-1508S -> 20.8

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Fri Mar 27, 2020 11:46 am

I did some tests and went on one step. Now pass the bios startup and get implanted here:
initializing guest ....
A disk read error
Press Ctrl + Alt + Del to restart

Please longhunter help us i think is just a vmx issue.

Thanks.

Regards.

Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Fri Mar 27, 2020 10:49 pm

Dr.Acrobat wrote:
Fri Mar 27, 2020 11:46 am
I did some tests and went on one step. Now pass the bios startup and get implanted here:
initializing guest ....
A disk read error
Press Ctrl + Alt + Del to restart

Please longhunter help us i think is just a vmx issue.

Thanks.

Regards.
I think a small tutorial would be necessary. There were a lot of issues to solve the first times I tried to start the PLC.
lazik wrote:
Thu Mar 26, 2020 6:36 pm
No BSODs. System starts but on starting imported PC System (2.8) internal error on PC system (index 125).
Tested on Win 7 64bit Pro, Prepared 2 partitions. As PC system 847D PN. S7-1508S -> 20.8
Lazik, in your case it seems that you have tried different configurations before and you have access to original hardware. Is there a way you can get some information about the BIOS and Ethernet devices? Maybe the kernel is looking for specific parameters according to the BIOS I posted. Indeed, I'm stuck in the same point, but I don't have enough data to make the correct guessings.

Here you have the editor so you can make your own tests. I don't remember where I put the installer and I hope the license isn't bounded to my machine. I tested it in a VM to be sure. https://mega.nz/#!xLwWCChJ!fbkAaHukDkKl ... cPsVRI8pck

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sat Mar 28, 2020 8:56 am

Longhunter I will be waiting for the tutorial thank you very much.
Regards.

stevenli201601
Posts: 4
Joined: Wed Aug 17, 2016 3:35 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by stevenli201601 » Thu Apr 02, 2020 10:04 am

Hi Longhunter:
I follow your BIOS and steps,installation process is ok.
When VM restart and RTM starting ,screen black with flashing cursor. nothing...
what's VM version? 12/14/15 or exsi? or others I need change in VMX.

I test with VMware15.1/1507s v2.5/2.6

thanks

Gennr
Posts: 3
Joined: Sat Jan 18, 2020 12:37 am

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Gennr » Fri Apr 03, 2020 5:21 pm

Hi guys, i'm trying to install a S7-1507S on a real IPC427D and i'm stuck in the black screen with flashing underscore too.
I want to help you as much as i can with data of an original IPC427D.
The only requirement of my hardware that doesn't match with installation spec, is the Hardware Version of the IPC. Mine is AK, required is >= AN.
I wuold reeeeeally like to setup my IPC to run 1507S beacause of personal satisfaction; i've an unused ipc, and i want to see it working.
Ask me anything, i want to help you for VM, and i want to make run my real hardware if possible. Hardware version scare me a bit, but i'm wondering what can be changed so much on the motherboard in fews hw versions.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sat Apr 04, 2020 11:56 am

Hello everybody in this lockdown time
we are waiting for the tutorial or the vmx file ...

Thanks.

Regards.

(fback)

(tyou)

lazik
Posts: 12
Joined: Tue Apr 14, 2009 4:11 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by lazik » Sat Apr 04, 2020 8:56 pm

VMX its simple and already described. I tested on VMware Workstation 15.1.
You add:
bios.forceSetupOnce = "FALSE"
bios440.filename = "1507S.ROM"
vvtd.enable = "TRUE"
vhv.enable = "TRUE"
vpmc.enable = "TRUE"
hypervisor.cpuid.v0 = "FALSE"
sata0:17.fileName = "SoftPLC.vmdk"
sata0:17.present = "TRUE"
sata0.pciSlotNumber = "17"
floppy0.present = "FALSE"

Important: edit other pci slot numbers for pci bridge. This can not overlap SATA sata0.pciSlotNumber. So must be different then 17. Choose 4 or 8 GB of RAM. You can check IPCs configs for 1507S in TIA Selection Tool.

In Windows 7 Embedded Standard 64bit (english version) you need to have one disk with 2 partitions. 2nd partition must have A or B drive letter. You install SoftPLC (I tested 1508S) but... Booting works. VM boot screen works, boot menu is also visible.
In TIA hardware configuration you add supported IPC for example IPC277E (6ES7647-8BA61-2DB1). You trasfer configuration file to PC System. Thats all. You can not start PLC - internal error. No BSODs.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sun Apr 05, 2020 12:07 pm

hi lazik which operating system did you use to create the virtual machine?
Can't upload to share it?
Thank you very much.
Regards.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sun Apr 05, 2020 4:44 pm

¿ it could work ? maybe yes...let you know after some test...

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Apr 06, 2020 7:47 am

Morning everybody.
Some step ahead.

I installed W7 ultimate 64 bit with SCADA0: 17 position.
Then at the end inserted line in vmx for ROM change.
Checked as written by lazik and the system started.
Now I have some problems with the TIA that I can't download ...
Anyone have EKB for license V2.7?
Thank you.
Big Thanks longhunter and lazik.

(tyou) (tyou) (tyou)

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Apr 06, 2020 9:38 am

I'm already back ... now I have the problem of incompatibility for the download.
Can someone help me.
Lazik?
Thanks.
Regards.

https://we.tl/t-4WU95iAOVz


(sos) (sos) (sos)

gigi10
Posts: 31
Joined: Fri Aug 10, 2007 1:18 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by gigi10 » Mon Apr 06, 2020 10:16 am

Hi,

can somebody share wmx file? Or full vmware :)
And share information about your solved problems too...

Thanks a lot

gigi10

Gennr
Posts: 3
Joined: Sat Jan 18, 2020 12:37 am

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Gennr » Mon Apr 06, 2020 10:41 am

Hi guys,
Does anybody know how to solve the flashing cursor while booting? I'm running win 7 ult x64 on a real ipc647d. Cpu 1507s 2.1 or 2.5 or 20.8 are the same.
Thank you.

stevenli201601
Posts: 4
Joined: Wed Aug 17, 2016 3:35 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by stevenli201601 » Mon Apr 06, 2020 12:56 pm

when add the 3 lines
vvtd.enable = "TRUE"
vhv.enable = "TRUE"
vpmc.enable = "TRUE"

into VMX and save, i can't open vm
remove them, the vm can open

how to do? VMware workstation15.5

thanks

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Apr 06, 2020 2:34 pm

You can add this line from : Virtual machine settings : processor : virtualization engine.
in this way system add line in vmx file.
Hope solve you problem.
Regards.

stevenli201601
Posts: 4
Joined: Wed Aug 17, 2016 3:35 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by stevenli201601 » Mon Apr 06, 2020 3:47 pm

thanks your information- Dr.Acrobat
i installed 1507s v2.6 in win7 64(vm) the process is good and RTM is starting,
but no 1507s icon on desktop.i found install path to start "cpu panel"--error information below
Connection error
CPU cannot be reached. CPU service is not running

what should do?
regards

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Mon Apr 06, 2020 4:03 pm

Hi stevenli201601
don't think I'm better off than you, unfortunately I haven't been able to get out of it yet and I know that without someone who can help me I won't get out easily.

Anyway I did various tests also exporting with psc file configuration from tia protal V15.1.Unfortunately nothing to do the CPU 1507S always remains in fault with flashing LEDs (link for image) .If someone wanted to help, it is well appreciated.

https://we.tl/t-Oqr7bG7XJW

If I have to solve I will let you know ... let's see if some pilgrim can help us

Thanks in advance.
Regards.

(tyou) (tyou) (tyou)
(h) (h) (h)
(wow) (wow) (wow)

lazik
Posts: 12
Joined: Tue Apr 14, 2009 4:11 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by lazik » Mon Apr 06, 2020 8:33 pm

I have same error. If you install 20.8 version (PC System 2.8 ) there is information window with error description.
I think the esiest way is to have runing IPC with 1507 installed. You virtualize this with https://kb.vmware.com/s/article/1018406

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Tue Apr 07, 2020 7:07 am

So I didn't understand it works or not?
This article only has the title.
In your opinion, lazik would a virtual machine with 1507S installed be virtualized and who does not have an IPC?
I begin to understand little ...

Thanks.
Regards.

(tyou) (tyou) (tyou)

(h) (h) (h)

(oo) (oo) (oo)

Gennr
Posts: 3
Joined: Sat Jan 18, 2020 12:37 am

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Gennr » Tue Apr 07, 2020 12:40 pm

Helooooo, nobody read my post?
I have got a real IPC with flashing cursor problem at boot. If you can help me solving that problem, i will be able to help you with files of an original IPC.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Tue Apr 07, 2020 4:02 pm


Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Wed Apr 22, 2020 5:46 pm

stevenli201601 wrote:
Mon Apr 06, 2020 12:56 pm
when add the 3 lines
vvtd.enable = "TRUE"
vhv.enable = "TRUE"
vpmc.enable = "TRUE"
Maybe your machine doesn't have support for those VM options. Can you check what options your VMware has available in the Hardware -> Processors section? You have to see three checkboxes marked. I think that happens when the host doesn't have support for the IOMMU option.
Gennr wrote:
Mon Apr 06, 2020 10:41 am
Hi guys,
Does anybody know how to solve the flashing cursor while booting? I'm running win 7 ult x64 on a real ipc647d. Cpu 1507s 2.1 or 2.5 or 20.8 are the same.
Thank you.
Sorry, I didn't have that kind of issue when I installed the PLC so I don't know how to help you. It was either a BSOD or directly a VM failure. Can you explain how did you install the software? You can try the 1508s too..
Dr.Acrobat wrote:
Tue Apr 07, 2020 7:07 am
So I didn't understand it works or not?
This article only has the title.
Hello man, I have read your posts and I think you need he PLC for a specific purpose, right? Maybe a thesis or something? Just to learn? You could try PLCSim Advanced 3.0 with TIA Portal for tests. It can be connected to real HMIs, other real PLCs, ET200SP and related stuff if you don't need to design applications for motion control because it's limited in that area.

The WinAC inside a VM is a good replacement too. I do my tests for SCADA apps in it.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Thu Apr 23, 2020 8:28 am

Hello Longhunter thank you for answer.
I need to test in symbolic mode SCADA and PLC.
Unfortunately with PLCSIM Advanced it is not possible so I wanted to be able to have a virtual machine to be able to work.
I use WinAC for programs made with Step 7 but with TIA in symbolic I have no other chance ...
Do you have a solution to software controller running without issue ?
Thanks for your help.
Regards.

gigi10
Posts: 31
Joined: Fri Aug 10, 2007 1:18 pm
Location: Europe

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by gigi10 » Sun May 10, 2020 7:06 am

Hi guys,

any progress? :(
Some tutorial, Longhunter?
Share functional vmware or vmx file?

(sos)

Thanks a lot. (tyou)

gigi10

saksit
Posts: 1
Joined: Tue Jul 13, 2010 9:57 am

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by saksit » Tue May 12, 2020 4:33 am

I was installed CPU1507S version 20.8 with VM Ware v.15.1 with Windows 7 embedded standard. The result still stuck error with not compatible hardware and CPU not run.

Dr.Acrobat
Posts: 62
Joined: Sat Mar 10, 2007 8:11 am
Location: Spain

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Dr.Acrobat » Sun May 17, 2020 12:41 pm

Hello everybody,
no news?
Won't it be a big bluff that works in the virtual machine?
Regards.
:o :o :o

pirullo1
Posts: 1
Joined: Wed Mar 20, 2019 8:45 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by pirullo1 » Mon May 25, 2020 7:53 pm

hello guys, Im also interested in making a 1507s run in a non siemens ipc, here is my contribution, I had an original siemens ipc427e running with a cpu1507sf v20.8 in windows 10 x64, here is the link of its rom https://mega.nz/file/IPw0VYAa#q_NDdfz26 ... QHCXEmshfc
I hope this could help us out to understand a little more

Longhunter
Posts: 6
Joined: Mon Mar 07, 2016 3:29 pm

Re: [?]: PC Software CPU 1505s/1507s

Post by Longhunter » Thu Jun 04, 2020 3:11 pm

It's not a bluff, the real problem is that the hardware configuration in the VM is still incomplete. With the steps I wrote the things you can do are limited, you can start the PLC kernel and Windows in paravirtualization mode, but no more. You can't run your projects.

I was looking for IPC HDD images to improve my comprehension about the inner working of the PLC kernel but I haven't had luck and without a real IPC on my reach, I can't go further. I'm sorry if this doesn't seem useful but it's all I can do for now. When I get new stuff, I will publish that here anyway.

Post Reply