[?]: Cycle time CPU S7-400 problem

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
kambiz
Posts: 111
Joined: Sat Dec 09, 2006 5:04 am
Location: Iran

[?]: Cycle time CPU S7-400 problem

Post by kambiz » Tue Nov 27, 2012 6:21 pm

Dear All
please help me how can decrase CPU S7-400 Cycle time ?
after insert cp443-1 in rack and 6 drive in profibus dp cpu go to stop
Image
Image
Image
Image
Last edited by kambiz on Tue Nov 27, 2012 8:37 pm, edited 2 times in total.

Umencho
Posts: 494
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:28 pm
Location: Europe

Re: [?]: Cycle time CPU S7-400 problem

Post by Umencho » Wed Nov 28, 2012 8:06 am

It should not be exceeded. Check the logic in software for endless cycles. What is the profibus baud rate? What is the value for max. scan time (HWKonfig->CPU->Properties)? Are you sure that CPU goes in STOP for those reason?

BR

kambiz
Posts: 111
Joined: Sat Dec 09, 2006 5:04 am
Location: Iran

Re: [?]: Cycle time CPU S7-400 problem

Post by kambiz » Wed Nov 28, 2012 1:54 pm

Rate DP 1.5 MB
MAX SCAN 6000ms
after program parameter drive to plc cpu go to stop for example read piw2100 in chart cfc after that cpu go to stop and cycle time very long !!!

Post Reply