[?]: Siemens MP277 as the router between Ethernet & Profibus

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
saravanan_tsvk
Posts: 25
Joined: Tue Dec 28, 2010 2:11 pm

[?]: Siemens MP277 as the router between Ethernet & Profibus

Post by saravanan_tsvk » Fri Jun 24, 2011 11:50 am

Dear Friends,

Is it possible to use MP 277 as routing device between Ethernet & Profibus.

My application is that, MP 277 is connected to the main S7 CPU through Ethernet ( more than 500 meters) and I have one IM 151-1 (Profibus DP interface) near to the MP 277.

Is it possible to connect the Profibus of IM 151-1 to the PLC port of the MP 277 so that it can communicate to main S7 CPU via MP 277.

Means routing function in MP 277 to convert ethernet communication to Profibus and vice-verse

alireza136110
Posts: 47
Joined: Wed Nov 26, 2008 8:01 am
Location: Iran

Re: [?]: Siemens MP277 as the router between Ethernet & Prof

Post by alireza136110 » Sat Jun 25, 2011 5:56 am

hi.
i have to edit my post. the next post is true.
Last edited by alireza136110 on Mon Jun 27, 2011 4:50 am, edited 1 time in total.

guolibin
Posts: 76
Joined: Sat Apr 14, 2007 4:46 am
Location: China

Re: [?]: Siemens MP277 as the router between Ethernet & Prof

Post by guolibin » Sun Jun 26, 2011 10:43 am

You need to install software PLC WinAC MP 2007 or WinAC MP 2008.

saravanan_tsvk
Posts: 25
Joined: Tue Dec 28, 2010 2:11 pm

Re: [?]: Siemens MP277 as the router between Ethernet & Prof

Post by saravanan_tsvk » Tue Jun 28, 2011 1:01 pm

guolibin wrote:You need to install software PLC WinAC MP 2007 or WinAC MP 2008.
Thank you very much for your valuable suggestion.

Now I am to configure my system.

Post Reply