[?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
hand_drake
Posts: 52
Joined: Thu Jun 26, 2008 1:40 am
Location: Indonesia

[?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by hand_drake » Thu Mar 03, 2011 8:24 am

Can somebody help to share how to crack PLC LOGO! password.

I have search for it before but there is no clear answer.

Please help. (wow)

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Thu Mar 03, 2011 4:00 pm

Hi,
check on youtube.
I put a small movie there.
Try this link:
http://www.youtube.com/watch?v=0eCEmIaYRQA

dekor.

hand_drake
Posts: 52
Joined: Thu Jun 26, 2008 1:40 am
Location: Indonesia

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by hand_drake » Fri Mar 04, 2011 12:52 am

Hi dekor, thank you for the answer, but I have difficulty using that LG com spy.

My connection is using USB <-> Logo!. When I running LG com spy, i have rearrange the USB converter to Com1, but the LG com spy cannot connect to Com1.
What connection do you use? Are you using USB to Logo converter also?

lethevinh
Posts: 4
Joined: Tue Feb 22, 2011 6:56 am

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by lethevinh » Fri Mar 04, 2011 7:12 am

How can you crack software simens logo, :oops: please post them for everyone to share possible? Thanks! :D

hand_drake
Posts: 52
Joined: Thu Jun 26, 2008 1:40 am
Location: Indonesia

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by hand_drake » Fri Mar 04, 2011 8:37 am

What are doing here 'man. You replying with non regarding question. Why don't you creat your own topic!!! :evil:

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Fri Mar 04, 2011 11:13 am

Dear friend,
I use on two different situations:
1. using physical port COM1
and
2. using an adapter from USB to RS232.
After that I use RS232-LOGO cable. The movie is made using that combination.

I never experienced the USB-LOGO cable.
I read somewhere on web about other USB sniffer ...
Please check and share with us your experience.

dekor
.

hand_drake
Posts: 52
Joined: Thu Jun 26, 2008 1:40 am
Location: Indonesia

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by hand_drake » Mon Mar 07, 2011 3:24 am

Hi dekor, after finding way to unlock Logo password. I found the way!

The tricks is similar to your methode, but the problem is how to get to COM1? As I only have USB?

The converter is COM3.
And so:
1. Create VM Ware 7.0 with XP SP3 machine.
2. Copy all that necessary program to open the password. (LG Com Spy and Logo Soft Comfort 6.1)
3. Install driver for USB (still in virtual)
4. Turn off the Virtual PC. And setting the connection; my USB port become COM3 in my physical PC but I configure COM1 in Virtual PC.
5. Turn on the Virtual PC. And try the methode of your.
6. "tada'"....the password will shows up exactly as you are using the RS232 to Logo. (clap)
7. Do as you like what you want to do with the program. 8)

hand_drake

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Mon Mar 07, 2011 8:59 am

Hi,
I am happy to hear that you solve your problem.
Have you checked to use LGcommSpy without virtual machine, but selecting from options / startup Com 3 as your USB adapter is set?
Please try and that way and tell us if it is a simplest way or we must follow your method.

dekor

hand_drake
Posts: 52
Joined: Thu Jun 26, 2008 1:40 am
Location: Indonesia

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by hand_drake » Tue Mar 08, 2011 12:35 am

I have try for many many times, that else than 'pure' RS232 cannot be monitored, not even only monitor but cannot configured.
Just like the dead button that you cannot click.
I think there is no easiest way else than using your method but also using pure RS232 to connect to LOGO.

That's what I can conclude.

arazov
Posts: 1
Joined: Tue May 27, 2008 8:54 am
Location: Europe

Re: [?]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by arazov » Fri Nov 11, 2011 7:48 am

dekor wrote:Hi,
check on youtube.
I put a small movie there.
Try this link:
http://www.youtube.com/watch?v=0eCEmIaYRQA

dekor.
It works! Thank you!

tufail_74
Posts: 32
Joined: Wed Mar 22, 2006 9:44 am
Location: Middle East

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by tufail_74 » Wed Feb 29, 2012 1:00 pm

Hi friends,

I too have the same problem. I have USB cable and it was on COM7 but i changed via DEVICE MANAGER to COM1 as that is free in my PG. But when i run the LGCOMSPY, i dont see button active to select COM port. None of them is active.

Can anyone plese help me?

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Thu Mar 01, 2012 9:19 am

Hi,
have you try an USB trafic monitor ?
Try to Use soft Bus Hound.
Have a look here
viewtopic.php?f=14&t=14390
Let us know your results.
dekor

gycu
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2013 12:04 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by gycu » Thu Feb 21, 2013 12:59 pm

Hello all,

It's my first post here, it's a great forum.

Just wanted to say thanks to Dekor, I used his tutorial uploaded 2 youtube and found the logo password.
I used "free serial port monitor" (only for 32-bit systems), an usb logo cable. On my first attempt, the logo soft confort 6 crashed, but the second time worked and showed me the password.

Cheers mates

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Sun Feb 24, 2013 10:34 pm

Hi to all,
please see same video's on new links:
http://www.youtube.com/watch?v=XPl7OFyH2Mc - for serial adapter
and
http://www.youtube.com/watch?v=5yblVgSESLo - for USB adapter.
and
http://www.youtube.com/watch?v=666os0X2s5M - for 0BA7 ethernet connection.

dekor.

naserkargar
Posts: 1
Joined: Mon Oct 08, 2012 2:13 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by naserkargar » Sun Sep 08, 2013 6:47 am

Hi dekor
please provide download link for movies , in my country not possible access to YOUTUBE site !


garg_mm
Posts: 2
Joined: Sat Dec 07, 2013 11:36 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by garg_mm » Wed Jan 08, 2014 10:57 am

Thanks Dekor. I have recovered password from Logo by using the method you described. (tyou) (gpost) 8)

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Sat Jan 11, 2014 9:37 pm

I am happy to hear that.
Spread the information!
dekor.

pilotpent
Posts: 2
Joined: Tue Nov 20, 2012 9:46 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by pilotpent » Wed Jul 23, 2014 9:34 am

Hi !!

I've got a problem with the new version of logosoft (V7.1.5) and a 0AB6 module.
I can view the password of the old ones, but with this module the password is "coded".

My password in hexa is C4 DE C7 DF D8 wich is not ASCII standard caracters.

Somebody have the solution ?

kirolos nabil
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2014 10:24 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by kirolos nabil » Thu Nov 13, 2014 11:00 am

hi i have aproblem in logging fatek plc as i dont know the password but i used the free serial port and by using the console view i get along code but i still dont know how could i extract the correct password from it and this is the code:

0102041C0070094012A0145A0010000041C007000160000000453040830000431404F00082346DC00013BE578
could you help me please?

Raptor
Posts: 36
Joined: Sat May 02, 2015 8:45 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by Raptor » Tue May 26, 2015 7:04 pm

Please share LGComspy software..

ziconltai
Posts: 36
Joined: Mon Jun 03, 2013 9:36 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by ziconltai » Sun May 31, 2015 4:05 pm

garg_mm wrote:Please share LGComspy software..
https://www.dropbox.com/s/vy2ne42k0f7xp ... t.rar?dl=0

asteroidehk
Posts: 92
Joined: Sun Dec 30, 2007 8:03 am
Location: Mexico

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by asteroidehk » Wed Dec 02, 2015 6:28 am

Hello Friends

I have tried with Logosoft 8 and free serial port monitor, also with LGComSpy but the response is strange characters. The module is an 0BA6

Also I have tried with Logosoft 6.1 and 7.0.30, but I can not connect because the module requires a newer version.

Somebody could help me?

Thanks in advance :mrgreen:

ziconltai
Posts: 36
Joined: Mon Jun 03, 2013 9:36 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by ziconltai » Tue Dec 22, 2015 12:41 pm

Crack Logo 0AB6 but need to register.
https://www.dropbox.com/s/12tyx6c2fhkft ... 6.rar?dl=0

nldutchmen
Posts: 1
Joined: Sat Mar 12, 2016 9:06 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by nldutchmen » Mon Mar 14, 2016 1:25 am

Hello Dekor,

I am having issues to get the password from the Logo plc. The plc i am having issues with is 6ED1 052-1MD00-0BA6. I am using Logo soft 8.
Can you help me out please.

Thanks

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Thu Mar 24, 2016 5:22 am

Hi,
what cable you use? USB or serial?
Let me know.
dekor

vjalalian2
Posts: 2
Joined: Mon Dec 28, 2015 9:32 am

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by vjalalian2 » Mon Oct 17, 2016 8:37 am

hi.I try read password logo but password is ÜÌÜÊÈ. this password not standard characters.
plaese help me for password

dekor
Posts: 111
Joined: Wed Jan 03, 2007 9:10 pm
Location: Europe

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by dekor » Mon Oct 17, 2016 4:44 pm

Hi,
What version of BM you have?
It is english language of your operating system?
Also for application?

mohdabshr
Posts: 142
Joined: Sat Jul 23, 2011 2:02 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by mohdabshr » Sun Jan 22, 2017 10:53 am

Hi ziconltai

could you please upload Crack Logo 0AB6 again because link is dead.

thanks,

daro31ie
Posts: 2
Joined: Tue Jan 26, 2016 1:45 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by daro31ie » Wed Dec 27, 2017 4:53 pm

Hi

I same try read password logo but password is like ÜÌÜÊÈ.
My plc is LOGO OBA6.
Any solution?

daro31ie
Posts: 2
Joined: Tue Jan 26, 2016 1:45 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by daro31ie » Sat Dec 30, 2017 4:01 pm

Does anyone have any solution with this password encoding?

Best regards
Daro (close)

pozabi
Posts: 1
Joined: Thu Feb 08, 2018 8:05 pm

Re: [?+]: How to crack the password for a LOGO plc?

Post by pozabi » Thu Feb 08, 2018 8:08 pm

Works fine with USB kabel and HHD Software Device Monitoring Studio.

BR

Post Reply