[?]: How to restart 60 seconds timer ???

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
Ilija28
Posts: 6
Joined: Mon Feb 23, 2009 5:44 pm
Location: Europe

[?]: How to restart 60 seconds timer ???

Post by Ilija28 » Thu May 14, 2009 10:05 pm

How to restart timer with Ladder logic in step7.
I need signal state "1" at every 60 seconds not always!!
Thanks

sventek
Posts: 50
Joined: Sun Jul 13, 2008 10:48 am
Location: Europe

Post by sventek » Fri May 15, 2009 6:19 am

Sorry, but what means "every 60 seconds not always"?? When do you need the signal?

greetings
sventek

komatic
Posts: 79
Joined: Thu Mar 15, 2007 12:59 pm
Location: Ukraine
Contact:

Post by komatic » Fri May 15, 2009 7:05 am

Which type timers do you use?

Ilija28
Posts: 6
Joined: Mon Feb 23, 2009 5:44 pm
Location: Europe

Post by Ilija28 » Fri May 15, 2009 3:57 pm

sventek wrote:Sorry, but what means "every 60 seconds not always"?? When do you need the signal?

greetings
sventek
I need that signal to execute FC105 block (scale) every 60 seconds !!! It must be signal state "1" at FC105 Input to do the function ( integer to real). i need that scale every 60 sec.

Juli
Posts: 65
Joined: Sat Dec 10, 2005 4:01 pm

Post by Juli » Fri May 15, 2009 4:43 pm

You can also use clock markers in PLC

regards

komatic
Posts: 79
Joined: Thu Mar 15, 2007 12:59 pm
Location: Ukraine
Contact:

Post by komatic » Fri May 15, 2009 5:08 pm

Ilija28 wrote: I need that signal to execute FC105 block (scale) every 60 seconds !!! It must be signal state "1" at FC105 Input to do the function ( integer to real). i need that scale every 60 sec.
Use something like this:
Image

Post Reply